Het Hoforkest

Het Haarlems Jeugd Barokorkest presenteerde in haar eerste project 'Hofmuziek Festival 2012' wat er in Parijs op muzikaal gebied in 1754 zoal aan vernieuwends gebeurde.

In het programmaboekje is al veel toegelicht. hier vindt u nog een extra toelichting, analyse van het laatste deel van de 86ste symfonie van Gossec die we uitgevoerd hebben:

analyse Presto (pdf) laatste deel van Gossecs symfonie in D, no 86 uit 1776.

Personal

Een website is als een huis waar de ramen en deuren open staan. Iedereen kan er naar binnen kijken, naar binnen gaan en in alle kasten en laatjes rondneuzen. Wat niet voor de openbaarheid bedoeld is vindt u ook niet op deze site.

Het is een persoonlijke site:

a. voor het onderwijs, ik kan het ‘huiswerk’ op de website zetten, in plaats van de studenten individueel te benaderen.

b. nieuwigheden kan ik kwijt, ontdekkingen, resultaten van onderzoek,

c. ik kan afreageren, openbaar maken wat onrecht is, mijn mening geven.

U kunt reageren, contact.

Op deze pagina’s vindt u de extra’s. De dingen die niet behorend tot mijn werk op het conservatorium of tot 'sinterklaas'.

Als hymnoloog heb ik de eerste jaren aan het Sweelickconservatorium les gegeven, het vak hymnologie. Ik heb Ina Lohr’s Solmisation und Kirchentonarten vertaald in het Nederlands, uitgegeven bij De Stichting voor de Kerkmuziek te Den Haag. 

Ik heb enkele jaren geleden meegewerkt aan de oprichting van de Muziekschool IJburg.  Om de verschillende culturele activiteiten op IJburg zichtbaar te maken en te bundelen hebben we de stichting ‘Startgras’ in het leven geroepen. De bedoeling van Startgras is alle culturele buitenschoolse activiteiten zichtbaar te maken door bv. na de zomervakantie met een evenement  gezamenlijk te beginnen, een start-feestdag, een soort ‘Inmarkt’, tegenover uitmarkt.

Verder vindt u:

(c) 2011 www.henkvanbenthem.nl | Webdesign door: Teuniz.nl Multimedia Design